Големо Дело

(маг)
magnum opus

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • гигант — (грч. gigas) 1. а) мит. во старогрчката митологија: претставник на еден вид натприродни суштества, синови на божицата Геа, со огромна става, што се бореле против олимпските богови б) човек (или друго суштество) со необично голем раст, џин 2.… …   Macedonian dictionary

  • концерт — (лат. concertare ce натпреварува) муз. 1. изведување на музички дела пред публика според определена програма 2. големо музичко дело за некој инструмент со придружба на оркестар …   Macedonian dictionary

  • ораториум — (лат. oratorium) 1. мала капела, просторија за молитва 2. муз. големо музичко дело, музичка драма за оркестар, хор и соло пејачи …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.